Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nafukovací planetárium pro školky, školy a pro různé akce

Co je to nafukovací planetárium ?

Nafukovací planetárium je moderní prostředek sloužící nejen k poznávání, ale i ke vzdělávání. Zábavnou formou se dozvíte zajímavé informace o vesmíru a o mnoha dalších oblastech přírody.

Speciálně připravené filmy s českým dabingem jsou promítány na kulovou kopuli planetária o průměru 5 metrů. Jde o jedinečný zážitek, kdy je divák obklopen obrazem kolem dokola a navíc u jeho sledování může pohodlně ležet.

Zkušení lektoři vás provedou hvězdnou oblohou, Sluneční soustavou i vzdáleným vesmírem a zodpoví vaše astronomické dotazy.

Simulační software Digistar 5 umožňuje nejen promítání filmů, ale vytváří také věrný model hvězdné oblohy se všemi souhvězdími, Měsícem a planetami a dokáže simulovat let vesmírem k zajímavým kosmickým objektům.

                                                 p6010046.jpg

Pro koho je nafukovací planetárium ?

Je to ideální vzdělávací prostředek pro děti mateřských, základních škol, pro studenty i pro širokou veřejnost,  pro firemní, zážitkové, kulturní i soukromé akce.

Jak to funguje ?

Jsme jediné nafukovací planetárium v České a Slovenské republice, které využívá k projekci velmi kvalitní objektiv fisheye (tzv. rybí oko), nikoliv odrážecí zrcadlo. To zaručuje skutečně výjimečnost kvality obrazu, bez nežádoucích deformací a rozostření. Maximální kvalita projekce s rozlišením Ultra HD proto nabízí jedinečný zážitek. Nafukovací polokoule o půměru 5m se na daném místě nafoukne pomocí ventilátoru a představení může začít. K instalaci je potřeba asi 40 minut, prostor minimálně 6x6m a výška stropu min. 3 m.

                                       

Kolik lidí se vejde dovnitř nafukovacího planetária?

Kapacita nafukovacího planetária je 25 dospělých osob nebo 30 dětí

Kam všude přijedete a jaká je cena?


Přijedeme až k vám, účtujeme 70 Kč za osobu, minimálně ale 3500 Kč. V ceně je již zahrnuta doprava, cena je včetně DPH.

Jaké filmy nám promítnete?

K dispozici je celá řada fulldome pořadů, rádi Vám s výběrem pomůžeme.

Video z našeho planetária :

                      

Další info a objednávky na tel : 727 872 857